Operationsmode

Hej på er! Efter en lång lång dryg och påfrestande väntan va det idag tillslut dags för min andra operation, ganska exakt två år sedan jag fick mitt nya korsband.


Allt gick fint och jag passade på att lära mig en massa saker som jag kommer ha nytta av som framtida fysioterapeut ;) blev dock tyvärr sövning så fick inte se denna operationen heller. Tanken var att laga den inre menisken om det var möjligt och annars plocka bort hela vilket ortopeden trodde skulle krävas, men väl inne i knät ändrades planerna lite. Yr som man är precis när man vaknat upp igen och får höra hur det gått så vet jag inte om jag har fattat allt rätt men dom kunde iaf sy fast menisken. Som jag förstod det så plockade dom också bort en bindvävnadsklump som bildats av mitt gamla korsband och som var ivägen och störde i knäleden. Får ta reda på lite mer exakt vad de gjort sen på återbesöket för jag är nyfiken! Som jag förstår det är detta bättre långsiktigt men innebär en längre rehabperiod.  

Bjuder på denna otroligt charmiga bild...ska man opereras får man ju göra det med stil haha 

Nåja nu är det iaf gjort och snart kan jag påbörja den tuffa riktiga vägen tillbaka...men först blir det lite vila och en massa glass! 

Nedräkning

Heej på er alla!
Det är väldigt länge sen jag uppdaterade er om hur allt går för mig. Plugget har gått jättebra men det kräver otroligt många timmar varje dag att pendla, ha föreläsningar och sen plugga själv med. Det känns helt rätt och är jättekul men träningen blir lite lidande. 


Å andra sidan är det bra att jag har fullt upp för knät har blivit mycket sämre och nu har jag ont varje dag även om jag bara går i skolan. Träningen får jag till så ofta jag kan och när knät går med på det, oftast vill knät ingenting så det blir mest bålstyrka. Vissa dagar kan jag jogga 30 minuter, andra dagar har jag ont bara av att gå omkring hemma i lägenheten. 

Förra veckan blev jag så besviken när träningen inte alls gick som jag ville och det har faktiskt gått mer än tre månader sen jag sattes upp i kön för operation så jag ringde och frågade vad som händer... Och några dagar senare kom det ett brev på posten så nu blir det operation den 24 april. Känns drygt o segt o jobbigt att vänta en månad till men samtligt otroligt skönt att ha ett datum att räkna ner till. 

Jag älskar ju träningen och mår så dåligt när jag är utan den men just nu försöker jag att mest fokusera på skolan och varje dag räknar jag ner till den 24. I torsdags skrev jag tre tentor så nu är jag äntligen påskledig över helgen och vi har åkt upp till Davids föräldrars sommarstuga och bara njuter av varandra och den underbara naturen här uppe!
Glad påsk på er! 🐥